czy ktoś może mi powiedzieć czy tłumiki dużo obniżają dźwięk ???
od ile zł są dobre tłumiki ??? jeśli takie istnieją
może jakieś linki na dobry sprzęt...
Ostatnio edytowany przez Fala (2008-11-03 14:54:57)
1. NIE TEN DZIAŁ.
2. Tłumiki w asg nie tłumią dźwięku tylko chronią lufę precyzyjną jeśli postanowi się zamontować dłuższą niż jest przewidziane do konkretnej repliki. Zębatki emitują większy dźwięk niż powietrze które wypycha kulkę więc tłumik nic zrobić nie może (i nie robi).
yhmm z tego co mi wiadomo to tłumiki w ASG przedłużają tylko lufkę, tj u Kiciaka. Gearbox chodzi tak samo więc nici z silent assasin (ale mogę się mylić)
chociaż w Taiwanie piszą:
"Ponadto replika jest wyposażona w tłumik dźwięku wzorowany na oryginalnym który oprócz swojej normalnej funkcji zwiększa moc repliki do 420 fps."
Ale to gaziak
schutze
Śledziu napisał:
funkcji zwiększa moc repliki do 420 fps." Ale to gaziak
Najprawdopodobniej dlatego zwiększa moc repliki ponieważ stanowi przedłużenie lufy Czyli tak jakbyś zamontował sobie dłuższą lufę
Wasz pan i władca...
A tu was zaskocze... Tłumiki w ASG służą właśnie wyciszeniu repliki (nie całkowicie a w pewnym stopniu), jedynie w mojej replice tłumik zwiększa moc a jest to spowodowane nieodpowiednim cylindrem do krótszej lufy bez tłumika.
schutze
Nie spotkałem się z tłumikiem w ASG, poza tym, który własnoręcznie zrobił sobie u nas kol. Pietras z tektury do M4 PJ, żeby tłumił replikę. Ten tekturowy o dziwo faktycznie tłumił tą emkę. A przy reszcie jakoś nie zauważyłem tego efektu
Ostatnio edytowany przez przemson80 (2008-11-03 18:25:10)
Podaj skąd masz takie informacje kiciak? (odnośnie wyciszania dźwięku) Przeczytaj na czym polega zasada działania prawdziwego tłumika i jakie ma to odniesieni to asg. Poza tym tłumik asg to zwykła tuba bez niczego w środku która wygląda z zewnątrz prawdziwy tłumik.
trak, tlumiki rzeczywiscie tlumia dzwiek, przykladem moga byc np. phantomy zakladane na lufe do steyra.
kazdy na wmasg.pl poleca ta firme: http://www.silesia-factory.pl/
Wasz pan i władca...
Czytanie nie boli... Przykładowo na taiwangun masz w opisie jednego z nich:
"Opis produktu:
Tłumik dźwięku typ GEMTECH HALO 5.56mm Silencer [P&J]
Tłumik w całości wykonany z metalu, w środku znajduje się dobrej jakości materiał tłumiący."
do tego jak Maciek powiedział poczytaj troszkę na wmasg to dużo się dowiesz na ten temat. To że mój tłumik jest nastawiony jedynie na polepszenie osiągów repliki jest spowodowany tylko ceną zestawu. Za 150 zł dostać dobrego gaziaka z dobrym tłumikiem to tylko w erze....
[spam]: chyba w taiwanie....
[koniec spam]
No świetnie że tłumi. Szkoda że jakoś tego odczuwalnie nie widać. Nie brałem tego pod uwagę bo uważałem że tak niski stopień tłumienia można pominąć. Przypominam że zębatki również dosyć głośno pracują. Podsumowują: tłumiki asg tłumią, ale w tak nieznacznym stopniu że przy typowych odleglościach na jakich toczy się walka nie ma to wielkiego znaczenia. Albo mam rację albo mnie oświećcie.
Wasz pan i władca...
Cichego zabujcy w asg nie będzie, ale zawsze jest to bliższe orginału , chociaż podobno w HK416 (ten mój karabin) większość dźwięku bydobywa się przez lufę dzięki czemu tłumik znacznie zmniejsza dźwięk :]
Whatever. Fakt jest faktem że osoba do której strzelasz i tak bedzie cie słyszeć (ktos z boku pewnie trochę mniej).
i tu sie mylisz... kles dorobil do mp5 tlumik, tak ze z 20m nie bylo jej slychac. a 20m to tylko polowa jej zasiegu;
tlumik plomienia jest tylko dla lansu. jak silnik, sprezyna i powietrze moze dac Ci plomien?
Nic ci nie daje, bo repliki ASG nie wytwarzają płomienia. Jest to tylko atrapa. W prawdziwej broni tłumik płomienia rozprasza płomień i gazy prochowe na boki, tak żeby koleś do którego strzelasz nie zobaczył wystrzałów i się nie schował. A jeśli chodzi o tłumienie dźwięku nie dają nic, nawet w prawdziwej broni, więc tym bardziej w asg
cezemu chodzi o to ze tlmik plomienia nie daje wyciszenia dzwieku.
My cały czas mówimy o tłumku dźwięku Cezar, obejrzyj jakiś film w który pokazane jest trzelanie z mp5sd6 i powiedz mi co jest głośniejsze asg czy mp5 ??
Wasz pan i władca...
Tak tylko dopowiem że chodzi fali o użycie baterii 9V w jego replice (9,x nie pamiętam co tam po przecinku xP...)
replika bedzie ci strzelac szybciej, bo silnik anw ikeszym napieciu 9,6 bedzie chodzil szybciej niz na 8,4. w zwiazku z tym: silnik sie abrdziej nagrzewa i szybciej zuzywa, zebatki sie szybciej zuzywaja, wieksze ryzyko ze cos padnie.
ale tak czy siak ludzie uzywaja baterii 9,6 i dziala, wiec nawet na takim napieciu bedzie dzialal,a toz e pochodzi miesiac mniej to mala strata.
pytanie tylko po co ci wieksza batka? zeby szybciej stzrelal na auto?? po chuj?
To jest tak:
Daaawno dawno temu kiedy ASG nie było tak dostępne w Polsce (ok. 3 lata temu ) jak dzisiaj, Chińczycy dawali sprężyny bodaj 90-100m/s i baterie 8,4V do swoich repliki i śmigało prawie (no dobra
czasami) bezawaryjnie.
Dzisiaj 110m/s-120m/s to standard, zmienione tłoki, cylindry i całe toto w środku, lecz bateria ta sama.
Przy takich częściach zamontowanie 9,6V baterii nie powoduje przepięcia czy uszkodzenia części. Jednak dają słabsze baterie, żeby repliki były bardziej bezawaryjne.
Tak mi się zdaje